Nejlepší hranolky... / The best fries...

6. března 2008 v 14:54 | Marmota |  Vaření / Cooking
...nemají někde v mekáči nebo KFC, případně jinde, nýbrž si je můžete vytvořit doma. Aspoň mně chutnají nejvíc. Dokonce i když je zapomenu osolit, jako se mi to včera povedlo.
...they don't have them in McDonald's or KFC or somewhere else, you can make them at home. At least I like them most. Even when I forget to salt them, like it happened to me yesterday.
Image Hosted by ImageShack.us

Je to prosté: nakrájíte brambory na hranolky, pokladete na plech vymazaný sádlem, pár kousků sádla přidáte navrch, aby to mělo tu správnou hranolkovou mastnotu (ale nepřehánějte to, jsou dobré i bez ní). A nezapomenete osolit. Peče se to asi dvacet minut, v naší horkovzdušné troubě na 180 stupňů, ve vaší podle vašich zkušeností.
Obrázek hotového není, protože tak dlouho nevydrží.
It's simple: you cut potatoes to pieces, put on a pan (or whatever it's called...) greased with lard, add a bit more pieces of the fat, so it fries rather than bakes (but not too much, it's good even without it!). And don't forget to salt it. You bake it in oven for about 20 minutes, heat depending on the type of your oven - in our hotair one it's 180 Celsius.
There's no picture of the finished product, because it doesn't survive long enough.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zdeno Zdeno | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 11:41 | Reagovat

Ale jo, proč ne....:-)

2 Roky Roky | E-mail | Web | 19. prosince 2011 v 14:06 | Reagovat

Tady je to velmi zajímavé

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama