Brokolico-masové karbanátky / Brocoli and meat "meatballs"

1. června 2008 v 19:00 | Marmota |  Vaření / Cooking
Image Hosted by ImageShack.us
Dneska jsme se sestrou experimentovaly.
Sestřina kamarádka nás poučila, jak se snaží naučit svého tátu jíst zeleninovou stravu tím, že vyrábí brokolicové karbanátky. Sestru to nadchlo, ale protože náš táta moc nemusí ani zeleninu, ani maso (nejradši má palačinky, tvarohové knedlíky a podobně), vymyslely jsme, že to zkombinujeme. :-) To aby to bylo zajímavější.
Tak jsme uvařily svazek brokolice v osolené vodě a následně rozmixovaly. Poté do toho přišlo pět masových tyčinek ke grilování (430 gramů), protože když jsme si to vymyslely, v řeznictví už bylo zavřeno a nemohly jsme tudíž dostat obyčejné mleté maso. S těmi tyčinkami jsem to opět rozmixovala. Pak jsem tam rozklepla dvě vejce, přisypala trochu strouhanky a bylo to.
Ta směs byla poměrně kašovitá a ty tyčinky byly neskutečně mastné, tak jsme to pekly v troubě na pečícím papíře. Chutná to skvěle.
Akorát se ty karbanátky docela rozpadají. Možná to chtělo víc strouhanky, ale pak by to asi zase nebylo tak dobré.
We experimented today with my sister.
Sister's friend told us how she's trying to teach her father to eat vegetables by making brocoli "meatballs". Sister got enthusiastic about it, but because our father is very keen neither on vegetable nor on meat (he likes best pancakes, sweet dumplings and such things), we decided to mix brocoli with meat. :-) To make things more interesting.
So we boiled a sheaf of brocoli in salted water and then used blender on it. Then we added five meat bars meant for barbecue (430 g), because when we made the whole thing up, the butchery was already closed and we couldn't get ordinary mince. I blended it again with the meat. Then I put there two eggs and a bit of breadcrumbs and that was it.
The mix was quite porridgy and the meat was terribly fatty, so we baked it in oven on baking paper. It tastes wonderfully.
Except that the "meatballs" fall apart quite a lot. Maybe it needed more breadcrumbs, but then it wouldn't be so tasty, I suppose.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivana Ivana | E-mail | Web | 2. června 2008 v 14:51 | Reagovat

S tou brokolicí je to dobrý nápad,u nás jí nikdo nejí a já jí nasadila do zahrádky a docela pěkně roste.Do karbanátků dávám namletou kapustu,tak letos zkusím brokolici.

2 Marmota Marmota | 2. června 2008 v 15:41 | Reagovat

Mně osobně tyhle brokolicové chutnaly víc než kapustové. A taky jsem vypozorovala, že co na brokolici nejvíc vadí (aspoň mně a sestře) jsou velké kusy nerozemletého stonku. Tím rozmixováním se tohle ošetří.

3 oonaballoona oonaballoona | E-mail | Web | 3. června 2008 v 2:32 | Reagovat

i am starving but cannot get the motivation to cook dinner, and i see THIS!  i wish i could order some up of my own.  what a great way to get dad to eat veggies.  maybe i can trick myself as well...

4 Marmota Marmota | 3. června 2008 v 7:16 | Reagovat

Heh, sorry for teasing you. :-) Hopefully it helped to stirr your motivation!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama